Tort cu fructe

Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand din compozitia obtinuta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 80 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 50 ml rom
  • Pentru ornat:
  • fructe proaspete sau
  • fructe confiate

Mod de preparare

Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand din compozitia obtinuta 3 foi de blat. Dupa ce foile s-au copt si racit, se insiropeaza si se ung cu crema, de preferinta de cafea sau de cacao.


Se decoreaza cu frisca si cu fructe proaspete sau confiate.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Prajitura cu gem Prajitura snikers

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca