Tort cu fructe

Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand din compozitia obtinuta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 80 gr faina
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 50 ml rom
  • Pentru ornat:
  • fructe proaspete sau
  • fructe confiate

Mod de preparare

Galbenusurile se freca spuma cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga treptat faina si albusurile spuma tare. Se coc pe rand din compozitia obtinuta 3 foi de blat. Dupa ce foile s-au copt si racit, se insiropeaza si se ung cu crema, de preferinta de cafea sau de cacao.


Se decoreaza cu frisca si cu fructe proaspete sau confiate.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Prajitura cu gem Prajitura snikers

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...