Tort cu fructe

Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat : 3 oua
  • 60 g zahar
  • 40 g unt
  • 60 g pudra de migdale si 80 g maizena
  • o lingurita de praf de copt
  • Crema: 775 g smantana (lichida) de 15%
  • 775 g branza ricotta
  • 150 g zahar
  • 17 g agar dizolvat intr-un pic de apa

Mod de preparare

Blatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si praful de copt. Se amesteca totul bine si se pune la copt la 350F (180C) pentru 18-20 de minute.

Dupa ce a fost copt si s-a racit se taie cu cercul ca sa aiba exact acelasi diametru si sa nu curga crema pe langa el.

Crema: se amesteca bine pana se dizolva agarul si se pune cratita pe foc. Dupa ce da primul clocot se reduce focul si se lasa sa fiarba 3 minute. Se amesteca usor, are tendinta sa se lipeasca un pic smantana; daca se intampla asa strecurati totul printr-o sita, intr-o cratita curata dupa ce fierbe cele 3 minute agarul. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca un pic (agarul fiert in lapte sau smantana se intareste mai greu decat daca e fiert in suc de fructe sau apa) si se amesteca cu branza. Se lasa la racit.

Blatul se poate stropi cu cateva linguri de suc de fructe la alegere sau se poate lasa asa.

Se pune blatul in interiorul cercului (se captuseste cercul in interior cu acetat, un plastic flexibil) in care se va monta tortul si se toarna peste el crema.

Se lasa peste noapte la frigider.

Gelatina si decorul de fructe:

A doua zi se fierb 700 g de zmeura cu 200 ml apa si 150 g zahar (depinde de cat e de dulce zmeura), se face totul piure si se da prin sita.

Se pun 450 g din acest amestec intr-o cratita cu 2 lingurite de agar, se amesteca si se pun pe foc, la fiert 3 minute.

Se lasa la racit apoi se toarna peste tort care se pune inapoi in firgider pentru cateva minute (3-4) pana s-a intarit un pic compozitia de zmeura si pe urma se pun fructele deasupra.

Nu trebuie lasat sa se intareasca complet zmeura pentru ca nu mai adera fructele la ea.

Inainte de a fi taiat se scoate inelul si se pudreaza un pic fructele cu zahar pudra.
Reteta Tort cu fructe a fost propusa de Anat

Alre retete:

Tort de ciocolata cu fructe; Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa