Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma si se incorporeaza faina mestecand foarte incet cu o lingura. Se adauga praful de copt stins in otet si esenta de vanilie. Se aseaza in tava tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 30-40 de minute.
Crema:
Frisca se bate spuma. Fructele se curata si se taie marunt. Se amesteca frisca cu fructele maruntite.
Siropul pentru blat:
Se pune la fiert apa cu zahar si o esenta de vanilie, se da la racit si se toarna peste blat dupa ce s-a scos din cuptor si s-a taiat.
Se adauga crema , apoi se orneaza cu capsuni si diverse alte fructe, stafide, ciocolata...
Se serveste dupa ce s-a tinut cel putin 30 minute la frigider. Este un tort foarte racoritor recomandat pentru sarbatori.
Alte retete recomandate:
Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...
Omleta cu slaninuta la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj