Tort cu fructe si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 250 gr zahar
  • 500 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 estente vanilie
  • 500 ml. frisca
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 1 kiwi
  • 10-15 capsuni
  • 50 gr. stafide

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma si se incorporeaza faina mestecand foarte incet cu o lingura. Se adauga praful de copt stins in otet si esenta de vanilie. Se aseaza in tava tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 30-40 de minute.

Crema:

Frisca se bate spuma. Fructele se curata si se taie marunt. Se amesteca frisca cu fructele maruntite.

Siropul pentru blat:

Se pune la fiert apa cu zahar si o esenta de vanilie, se da la racit si se toarna peste blat dupa ce s-a scos din cuptor si s-a taiat.

Se adauga crema , apoi se orneaza cu capsuni si diverse alte fructe, stafide, ciocolata...


Se serveste dupa ce s-a tinut cel putin 30 minute la frigider. Este un tort foarte racoritor recomandat pentru sarbatori.

Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!