Tort cu fructe si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 oua
  • 250 gr zahar
  • 500 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 estente vanilie
  • 500 ml. frisca
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 1 kiwi
  • 10-15 capsuni
  • 50 gr. stafide

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma si se incorporeaza faina mestecand foarte incet cu o lingura. Se adauga praful de copt stins in otet si esenta de vanilie. Se aseaza in tava tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 30-40 de minute.

Crema:

Frisca se bate spuma. Fructele se curata si se taie marunt. Se amesteca frisca cu fructele maruntite.

Siropul pentru blat:

Se pune la fiert apa cu zahar si o esenta de vanilie, se da la racit si se toarna peste blat dupa ce s-a scos din cuptor si s-a taiat.

Se adauga crema , apoi se orneaza cu capsuni si diverse alte fructe, stafide, ciocolata...


Se serveste dupa ce s-a tinut cel putin 30 minute la frigider. Este un tort foarte racoritor recomandat pentru sarbatori.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii