Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies

Tort cu ganache de ciocolata, frisca si cranbberies este un tort delicios cu fructe si frisca potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava cu inel de 26 cm:
  • Pentru blat
  • avem nevoie de:
  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 100 gr. migdale macinate
  • 1 praf de sare
  • 1 pachet praf de copt
  • 4 linguri rase cu cacao
  • si faina cat cuprinde.
  • Pentru creme:
  • 800 ml. frisca lichida
  • 400 gr. ciocolata neagra
  • 500 gr. cranberries (merisoare) sau alte fructe acrisoare
  • la alegere (care nu lasa zeama)
  • 150 ml. coniac sau orice alta bautura fina cu gust de ciocolata (eu folosesc Amarula)
  • esenta de rom sau orice altceva va place.
  • Pentru decor:
  • 200 ml. frisca batuta
  • carlionti
  • inimi
  • orice alta decoratiune din ciocolata sau orice altceva doriti
  • Ptr. insiropat: 300 ml. apa
  • 100 ml. zeama de lamaie
  • zahar
  • esente.

Mod de preparare

1. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pana ajung la consistenta celor pentru bezea. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se incopreaza bine apoi adaugam esenta, praful de copt nestins, cele 4 linguri de cacao si faina cernuta in ploaie pana ajunge la consistenta aluatului de chec. Se pregateste tava cu inel in care am asezat hartie de copt si turnam compozitia dupa care, o punem in cuptor, la nivelul din mijloc, la foc potrivit. Se testeaza cu scobitoarea, dupa 25 de minute, pentru a vedea daca e copt. Dupa racire, se scoate blatul din tava si se portioneaza in 3 parti egale.
2. Intre timp, ne ocupam de creme: Se bat bine 600 ml de frisca si se impart in 2 parti ( 400 gr. ptr. a doua crema si 200 ptr decor).
Pentru ganacheul de ciocolata: se pun pe foc 400 ml. frisca impreuna cu 400 gr. ciocolata neagra, se incalzesc bine, fara sa fiarba, se amesteca energic dupa care se da la rece. Cand s-a racit complet, se bate crema cu mixerul pana cand obtinem o spuma. Daca spuma este prea tare, mai adaugam putina frisca. In aceast ganache, adaugam jumatate din totalul de 500 gr. fructe, pe care in prealabil le-am maruntit si le-am tinut, pentru o jumatate de ora, in alcool. Daca doriti, puteti adauga, suplimentar, si cateva picaturi de alcool si esenta de rom. Crema astfel obtinuta se da la rece si ne ocupam de a doua crema, doar frisca amestecata bine cu restul fructelor.
3. Pentru sirop fierbem apa, adaugam sucul de lamaie, 2 linguri de zahar si esentele.
4. Cand le avem pe toate pregatite, montam tortul incepand de jos, dupa ce am pus primul blat, insiropam bine, adaugam crema de frisca, apoi al doilea blat, insiropam din nou - ganacheul de ciocolata, blatul 3 pe care il insiropam si pe acesta, lasam cateva minute pentru o buna absortie si punem frisca ramasa pentru decor. Decorati dupa bunul plac.
*Deoarece nu consum de cca. 5 ani sucuri cumparate, mi-ar fi foarte util acest storcator de fructe Philips, imi doresc de mult timp unul de calitate.


Se serveste rece, langa o bautura fina, o cafea sau un suc natural stors cu un storcator de firma.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca