Tort cu grilaj din nuca

Prepararea grilajului: Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru grilaj: 300 g de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Pentru tort: 120 g de albus de ou
  • 120 g de galbenus de ou
  • 80 g de zahar
  • 70 g faina
  • 60 g grilaj macinat
  • 40 g unt
  • Pentru grilaj: 0
  • 5 l lapte
  • 70 g de praf de budinca cu aroma de vanilie
  • 120 g de zahar
  • 200 g unt
  • 200 g grilaj taiat grosier

Mod de preparare

Prepararea grilajului:

Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa de gatit unsa. Din materialul inca maleabil, decupam cu un sfredel, diferite forme, pentru ornamente, iar ramasitele intarite, se macina grosier.

Prepararea tortului:

Albusurile se bat spuma, cu 3/4 din zahar, iar galbenusurile cu 1/4 din zahar. Galbenusrile se amesteca cu putin albus batut, apoi adaugam si restul de albus, faina si untul topit, iar la urma grilajul macinat. Turnam torul intr-o forma captusita cu folie de hartie, uniformizam deasupra si coacem la 180-200 grade. Dupa ce s-a copt, presaram cu faina, il rasturnam afara si lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei grilajului:

Fierbem 2/3 de lapte cu 2/3 de zahar. Intre timp, intr-un vas separat, batem cu telul, o spuma din 1/3 de lapte, 1/3 de zahar si praful de budinca, apoi turnam laptele fiert si mai fierbem pana se ingroasa, amestcand continuu. Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt, iar la urma se adauga grilajul macinat. Taiem blatul in 3 foi egale ca grosime, apoi umplem si il invelim pe margine cu crema si ornam cu grilaj macinat. Deasupra se orneaza cu ornator de crema si cu formele de grilaj decupate, dupa gustul fiecaruia.
Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Torturi

Tort tiramisu cu piscoturi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor...

Ghiveci de legume cu oua romanesti si ierburi de gradina
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca