Tort cu grilaj din nuca

Prepararea grilajului: Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru grilaj: 300 g de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • Pentru tort: 120 g de albus de ou
  • 120 g de galbenus de ou
  • 80 g de zahar
  • 70 g faina
  • 60 g grilaj macinat
  • 40 g unt
  • Pentru grilaj: 0
  • 5 l lapte
  • 70 g de praf de budinca cu aroma de vanilie
  • 120 g de zahar
  • 200 g unt
  • 200 g grilaj taiat grosier

Mod de preparare

Prepararea grilajului:

Zaharul se topeste intr-un vas uscat, amestecand continuu, apoi adaugam nuca. Acest amestec fluid dens il turnam peste o placa de gatit unsa. Din materialul inca maleabil, decupam cu un sfredel, diferite forme, pentru ornamente, iar ramasitele intarite, se macina grosier.

Prepararea tortului:

Albusurile se bat spuma, cu 3/4 din zahar, iar galbenusurile cu 1/4 din zahar. Galbenusrile se amesteca cu putin albus batut, apoi adaugam si restul de albus, faina si untul topit, iar la urma grilajul macinat. Turnam torul intr-o forma captusita cu folie de hartie, uniformizam deasupra si coacem la 180-200 grade. Dupa ce s-a copt, presaram cu faina, il rasturnam afara si lasam sa se raceasca.

Prepararea cremei grilajului:

Fierbem 2/3 de lapte cu 2/3 de zahar. Intre timp, intr-un vas separat, batem cu telul, o spuma din 1/3 de lapte, 1/3 de zahar si praful de budinca, apoi turnam laptele fiert si mai fierbem pana se ingroasa, amestcand continuu. Dupa ce se raceste, se amesteca cu unt, iar la urma se adauga grilajul macinat. Taiem blatul in 3 foi egale ca grosime, apoi umplem si il invelim pe margine cu crema si ornam cu grilaj macinat. Deasupra se orneaza cu ornator de crema si cu formele de grilaj decupate, dupa gustul fiecaruia.
Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Torturi

Tort tiramisu cu piscoturi

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa