Tort cu jumatati de mere

Tortul de mere este sa-i spunem o reteta clasica, dar delicioasa. Urmareste si tu aceasta reteta de tort de mere si bucura-te de un desert delicios.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg mere
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri apa
  • 100 g frisca

Mod de preparare

Ungeti o tava rotunda cu unt si puneti merele curatate de coaja si taiate in doua.
Daca merele sunt tari sau prea zemoase puneti in scobitura samburelui o picatura de margarina.
Galbenusurile se amesteca cu zahar, pana ce acesta se topeste si apoi se adauga apa si faina si amestecati pana cand se omogenizeaza.
Bateti albusurile spuma pana cand observati ca li s-a dublat volumul.
Adaugati-le peste compozitia cu galbenus si amestecati usor pana cand se omogenizeaza.
Adaugati amestecul obtinut peste marele puse in tava si bagati tava la cuptor la foc mediu.
Lasati tortul la cuptor aproximativ 45 de minute.
Scoateti tava din cuptor cand acesta este gata ,puneti un platou peste tava si rasturnati tava.


Tortul cu felii de mere se serveste foarte rece ... o buna metoda de a face lipsita caldura verii :X

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii