Tort cu lichior de portocale

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • praf de copt. Pentru crema: 200 g ciocolata
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • 2 portocale
  • coaja confiata de portocale
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de cacao
  • o cana si jumatate de lapte
  • 4 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 250 g frisca
  • 2 linguri de jeleu de portocale

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu o jumatate din cantitatea de zahar. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar si se adauga la albusuri. Se amesteca praful de copt cu putin otet si se incorporeaza impreuna cu faina in albusuri. Se unge o forma rotunda cu unt, se toarna aluatul si se introduce la cuptor, la foc potrivit.

Pentru crema se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga doua linguri de cacao si o cana si jumatate de lapte si se pune vasul la fiert in bain-marie. Se amesteca mereu pana cand se ingroasa crema. Se freaca untul spuma, iar ciocolata se rupe in bucatele si se topeste intr-un vas in baie de aburi.

Se adauga ciocolata peste untul frecat si se incorporeaza cu lichiorul de portocale si coaja confiata de portocala, se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit, se taie blatul in jumatate. Se face un sirop din zahar, zahar de vanilie si o cana de apa. Se adauga coaja rasa de portocata si se toarna peste blaturi. Se asaza un blat pe un platou, se acopera cu felii de portocale si cu jumatate din crema. Se pune al doilea blat si se procedeaza la fel. Se acopera tortul cu felii de portocala, asezate in cercuri concentrice, pe margine se imbraca in frisca. Se incalzeste putin jeleul si se intinde peste feliile de portocala. Se tine cateva ore la frigider.

Alte retete de tort recomandate

Tort de visine

Tort diplomat

Tort de zmeura

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa