Tort cu marmelada si cu crema

Pentru tortul cu marmelada si cu crema se ceme faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul, uleiul, untura, laptele.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri otet de vin (sa nu fie prea acru)
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura untura
  • 4 linguri lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • l lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri zahar
  • vanilie
  • 250 g marmelada.

Mod de preparare

Pentru tortul cu marmelada si cu crema se ceme faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se pune galbenusul, otetul, uleiul, untura, laptele, un pachetel de praf de copt si sare. Se framanta bine aluatul si se imparte in sase parti egale. Se intind foile pe rand, de rnarimea tavii si se coc la foc potrivit. Din timp se face o crema de vanilie din lapte, un ou, faina, zahar si putina vanilie. Se amesteca toate impreuna si se fierb pe masina pana se ingroase crema. Se freaca bine sa nu se faca cocolosi. Se asaza o foaie de tort pe farfurie, se unge cu marmelada, deasupra se pune a doua foaie care se unge cu crema si asa mai departe se asaza foile alternand un rand de marmelada cu unul de crema. Deasupra si imprejur, se acopera tortul cu crema.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii