Tort cu mere din aluat de Linz cu glazura

Pentru blat Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 250 g zahar
  • vanilie
  • 3 oua
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri rascoapte
  • 250 g migdale
  • 250 g faina
  • Umplutura - marmelada de caise
  • felii de mere fierte
  • sirop
  • scortisoara pudra
  • alune
  • stafide
  • rom
  • Glazura - 4 oua
  • 80 g zahar. 40 g alune
  • 1 lingura de rom
  • 40-50 g faina
  • Garnitura - alune sau migdale

Mod de preparare

Pentru blat

Se freaca bine zaharul pisat fin cu vanilia, untul, ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin. La sfarsit se adauga

faina si se mai amesteca putin. Se pune in forma neunsa toata compozitia. Se coace blatul pe jumatate.

Se unge blatul cu marmelada de caise, peste care se asaza feliile de mere fierte in sirop si presarate cu scortisoara, alune prajite si macinate, stafide, totul stropit cu rom.

Glazura

Galbenusurile se freaca cu zahar in care se includ alunele prajite, romul, albusurile si faina. Aceasta compozitie se toarna peste tort si se presara cu alune sau migdale macinate si se mai coace putin ca sa se prinda glazura.
Alte retete de tort

Tiramisu

Tort cu mere

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...