Ouale se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa se adauga uleiul cate putin. Se bate in continuu, pentru ca uleiul sa nu ta
Ouale se bat spuma cu zaharul, iar cand amestecul a devenit crema spumoasa se adauga uleiul cate putin. Se bate in continuu, pentru ca uleiul sa nu taie crema. Se incorporeaza cu atentie laptele, se adauga praf de copt sau amoniac stins cu zeama de la o jumatate de lamiie, se parfumeaza cu coaja de lamaie si se adauga faina in ploaie. Se framanta un aluat mai moale, care se imparte in trei parti egale. Foile de aluat se coc pe fundul unei tavi, se lasa sa alunece pe un platou, apoi se ung cu mere in amestec cu frisca.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoare si se calesc pe foc mic Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca usor cu frisca. Amestecul se pune intre foile tortului si se lasa sa stea cateva ore inainte de a-l taia.
Se poate servi cu sos acrisor de fructe sau la cafea.
Alte retete recomandate:
Lapte de pasare
Papanasi fierti
Dulceata de gutui
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa