Tort cu mere si crema de zahar ars

1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti 2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 8 oua
  • 50g unt
  • 400ml lapte
  • aici
  • va spun in linguri la zahar ca nu stiu in grame:
  • 17 linguri zahar
  • 4 linguri de faina
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • nuci

Mod de preparare

1. Se pun 7 linguri de zahar intr-o cratita, se caramelizeaza si se intinde pe pereti

2. merele se dau pe razatoarea mare, dar pt ca mi-am luat un soi de robot manual si am tinut mortis sa il incerc, l-am pus pe el la treaba, de aia o sa vedeti bucatele mai mari de mere

se pun merele peste zaharul caramelizat, se pune scortisoara

3. apoi doua linguri de zahar se presara peste ele si se pune untul cubulete (cred ca am pus un pic cam mult)

4. asa, se da cratita la cuptor pana se inmoaie merele

intre timp pregatim crema de zahar ars 4 oua, 4 linguri de zahar

5. se bat bine bine si se pune laptele si esenta de rom, cata vreti

6. am scos merele de la cuptor, cam asa aratau, se vede ca e cam mult unt, "l-am supt" cu un servetel, se pune crema peste

7. turnati crema mai incet si mai de jos

8. se dau la cuptor pana se intareste crema destul de bine

a mea arata asa

9. intre timp, se face pandispanul: 4 galbenusuri pe care le-am amestecat cu o lingura de ulei

10. 4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, amestecat albusurile cu galbenusurile, apoi cu 4 linguri de faina, puse pe rand

11. pandispanul, l-am pus peste crema, peste el, bucati de nuci

12. scos din cuptor, rasturnat

13. siropul care s-a format, o sa insiropeze pandispanul

14. se ocopera cu frisca, eu, pt ca l-am facut ca pe o simpla prajitura, l-am lasat asa

15. pt ca am fost nerabdatoare, si nu l-am lasat suficient de mult pana l-am taiat, "varful" din poza asta nu apucase sa se insiropeze cum trebuie

16. vad ca din cauza ca am turnat crema prea de sus, ea si merele si-au inversat locurile, adica a devenit "fata" ea, in mod normal erau merele deasupra, da nu-i bai


Reteta tort cu mere si crema de zahar ars propusa de Bogdana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tree Brownies

Pentru Mos Craciun :) Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost...

Tree Brownies
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii