Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt
Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Se adauga coaja rasa de lamaie. Se unge o tava cu putin unt, se adauga compozitia si se tine la cuptor 25 de minute. Din zahar, apa si esenta de rom se face un sirop. Se insiropeaza blatul, apoi se taie in doua. Se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc in putin unt. Se adauga zahar dupa gust. Dupa ce s-au racit merele, se amesteca cu 3 sferturi din frisca, apoi se adauga stafidele tinute in prealabil in esenta de rom si nucile pisate. Se orneaza tortul cu frisca si cateva stafide.
Se tine la frigider pana la servire.
Alte retete:
Tort diplomat Ciocolata de casa Tiramisu
Plăcinta cu iaurt și afine este o bunătate, o rețetă care se pregătește foarte ușor și te bucură prin gustul ei...
Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și deliciosDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti