Tort cu migdale si crema bavareza de portocale

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga co

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 250 g migdale
  • 1 lingura faina
  • 100 ml rom
  • 2 portocale
  • Crema:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 500 ml lapte
  • zeama de la 2 portocale
  • 4 foi gelatina
  • 300 ml frisca
  • Garnitura:
  • crema sau frisca
  • felii de portocale
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga coaja rasa si zeama de

portocale, migdalele curatate si prajite in cuptor, faina, romul si albusurile spuma.

Se pune compozitia intr-o forma tapetata bine cu unt si faina si se coace.

Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia se dilueaza cu laptele si se pune compozitia la foc potrivit. Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocale si se

ingroasa bine ca o crema de vanilie.

Cand crema s-a racit se adauga gelatina topita cu

zeama de portocale si frisca batuta.

Blatul taiat in trei se umple cu crema si se acopera si pe deasupra. Se da la rece.

Cand este complet inchegat se orneaza cu aceeasi crema ramasa si felii de portocale sau fructe zaharisite. Se mai poate orna si cu frisca si felii de portocala.

Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca