Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga co
Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia la foc mic pana la spumare. Se ia apoi la o parte si se bate pana se raceste, apoi se adauga coaja rasa si zeama de
portocale, migdalele curatate si prajite in cuptor, faina, romul si albusurile spuma.
Se pune compozitia intr-o forma tapetata bine cu unt si faina si se coace.
Crema. Ouale intregi, zaharul si vanilia se dilueaza cu laptele si se pune compozitia la foc potrivit. Cand este aproape gata se adauga coaja rasa de portocale si se
ingroasa bine ca o crema de vanilie.
Cand crema s-a racit se adauga gelatina topita cu
zeama de portocale si frisca batuta.
Blatul taiat in trei se umple cu crema si se acopera si pe deasupra. Se da la rece.
Cand este complet inchegat se orneaza cu aceeasi crema ramasa si felii de portocale sau fructe zaharisite. Se mai poate orna si cu frisca si felii de portocala.
Pofta buna!
Alte torturi recomandate
Va garantez un mic dejun consistent, delicios, fin si cremos! :)
Omleta in straturiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura