Tort cu morcovi si frosting

Tortul cu morcovi si frosting este un tort simplu si delicios, potrivit pentru momentele cand ti-e pofta de ceva dulce.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 175 gr faina;
  • 1 praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 100 gr nuci;
  • 2 oua mari;
  • 90 gr zahar;
  • 160 ml ulei;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 160 gr mar ras/cubulete mici;
  • 320 gr morcov ras (marunt).
  •  
  • Pt frosting:
  • 60 gr unt (temperatura camerei);
  • 110 gr crema de branza Philadelphia;
  • 220 gr zahar pudra;
  • zahar vanilat.

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 grade.
Amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara cu un tel. Adaugam alunele taiate marunt (nu macinate, taiate cu un cutit pe tocator).
In alt bol batem ouale usor. Adaugam peste oua zaharul, uleiul si vanilia pana se ingroasa putin.
Adaugam peste merele taiate cubulete si morcovul ras.
Golim bolul cu ingredientele ude (oua, zahar, ulei, vanilie, mere, morcovi) peste bolul cu ingredientele uscate (faina, praf de copt etc).
Amestecam cu un tel pana se incorporeaza bine.
Dam la cuptor intr-o tava rotunda de tort, in care am pus hartie de copt.
Sta la cuptor 20-25 min. Il scoatem si-l lasam sa se raceasca.
Separat mixam untul si crema de branza pana devin f cremoase. Incepem sa adaugam treptat zaharul apoi extractul de vanilie.
Cand tortul este rece il imbracam in crema.

Produsul meu preferat este: http://shabbychicshop.ro/trandafir-easy-life/755-ceainic-easy-life.html
Particip la concurs :)


Tortul de morcovi cu frosting se serveste cu pofta, de preferat pe farfurie :)

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...