Tort cu mousse de piersici

Piersicile se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta. Se pun ouale si zaharul intr-un castron.S

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi
  • 2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr)
  • 500 ml frisca
  • 2 pachete gelatina
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • esenta de lamaie sau de portocala
  • fructe la alegere
  • in cazul meu capsuni

Mod de preparare

Piersicile se pun la scurs. Cand s-au scurs se dau prin blender sau robotul de bucatarie pana devin o pasta. Se pun ouale si zaharul intr-un castron.Se bat putin,pana se omogenizeaza zaharul, apoi se pun pe baie de aburi. Intre timp sa bate frisca tare si se da la frigider. Gelatina se pune la inmuiat in 3 linguri de compot. Se amesteca bine ouale cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a ingrosat si arata ca o smantana se ia de pe foc. Gelatina se topeste si se adauga in crema de oua.Se adauga si esenta.Se lasa putin la racit. Se adauga piureul de piersici in frisca. Crema racita se adauga si ea in frisca. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic. Se pune un rand de piscoturi,unul de crema,piscoturi ,crema si la sfarsit piscoturi. La fel de bine se poate prepara un blat de pandispan, care poate inlocui piscoturile.


Se pune la frigider cateva ore pana se intareste crema.Se orneaza cu frisca si fructe dupa imaginatia fiecaruia.

Alte torturi recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli

Fetele mele sunt fan supa-cremă, motiv pentru care fac destul de des acest tip de supă, în diferite combinații (cu...

Supa crema de mazare, dovlecel si broccoli
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca