Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata este gustos, delicat si parfumat si cu siguranta va face deliciul meselor festive.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 1 ciocolata
  • 30 g unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri faina
  • Mousse de ciocolata
  • 150 g ciocolata
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura gelatina(hidratata)
  • Mousse de zmeura
  • 300 g zmeura
  • 300 ml frisca
  • 2 linguri gelatina

Mod de preparare

Blat:

Topim ciocolata cu untul si lasam sa se raceasca.
Mixam albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine dupa fiecare.
Adaugam ciocolata si omogenizam,adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 30 min la foc mediu(sa treaca testul cu scobitoarea)lasam sa se raceasca bine dupa care taiem in 2.

Mousse de ciocolata:

Ciocolata o topim cu 150 ml frisca(avem grija sa nu fiarba).
Cand s-a racit adaugam 1 lingura de gelatina amestecam si dam la rece.
Restul de frisca o mixam si o amestecam cu amestecul de ciocolata racita.

Mousse de zmeura:

Zmeura(dezghetata) o blenduim, piureul de zmeura(putem sa folosim zmeura facuta dulceata din camara de bunatati din natura il amestecam cu gelatina hidratata,dam la frigider cat mixam frisca dupa care adaugam zmeura si omogenizma (dam la rece pana ansamblam tortul)
Asamblare-Asezam prima foaie,am pus compozitiile in 2 pungi si am alternand compozitiile (ca un sah), adaugam a 2 foaie si decoram dupa plac.


Tortul cu mousse de zmeura si ciocolata se va servi rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...