Tort cu nectarine si coacaze rosii

Tortul cu nectarine si coacaze rosii este un tort aromat si delicios de vara. Poate fi pregatit cu o ocazie festiva sau doar cand doriti un desert delicios.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 8 oua
  • * 8 linguri de zahar
  • * 8 linguri de faina
  • * 1 praf de copt cu sofran
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 esenta de vanilie
  • Pentru creme
  • * 800 g frisca lichida
  • * 200 g coacaze rosii
  • * 100 g ciocolata
  • * 100 g fistic
  • * 4 nectarine
  • * 1 zahar vanilat
  • * 1 plic gelatina
  • Pentru decor
  • * 150 g ciocolata
  • * coacaze rosii
  • * nectarine
  • * fistic

Mod de preparare

Preparare blat de tort:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat si mixam pana devin lucioase.
Galbenusurile se amesteca cu 20 ml apa minerala si se toarna peste albusuri.
Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Preparare creme
Frisca se bate cu zaharul vanilat, apoi se imparte in doua boluri.
In primul bol adaugam coacazele, fistic si amestecam usor, in al doilea bol adaugam nectarinele taiate marunt.
Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam peste frisca.
Dam apoi ambele boluri la rece pentru 30 minute.

Asamblare si decorare tort
Blatul copt si racit se taie in 3 parti egale.
Fiecare parte se insiropeaza cu sirop de menta.
Lauam apoi prima parte de blat si o punem in tava in care am copt blatul,adaugam crema de frisca cu nectarine, al
doilea blat, apoi crema de coacaze si ultimul strat de blat.
Dam la rece pentru cel putin 4 ore.
Decoram tortul cu ciocolata topita pe baie de aburi si ornam cu coacaze, felii de nectarine si putin fistic.
Pofta buna!


Tortul cu coacaze rosii si nectarine se serveste rece.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa