Tortul cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de z
Tortul cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de zahar.
Intre timp se bat spuma cele 5 albusuri si se pun deoparte.
Se bat apoi cele 5 galbenusuri cu putin zahar.
Dupa care se adauga in robotul care se invarte incet coaja rasa de la o portocala, sucul portocalei, doua linguri de faina adica 40 de grame si amestecul de nuci si zahar.
Se adauga albusurile batute spuma si se se da la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.
Se taie in doua si se umple cu dulceata de cirese amare.
Se amesteca un plic de sos de vanilie cu 150 ml de lapte si coaja rasa de la o portocala si amestecul se toarna pe tort ca si glazura.
Tortul se poate servi cu cafea sau sos de fructe acrisoare. Reteta Tort cu nuca si dulceata de cirese amare a fost propusa de Dayana
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii