Tort cu nuci fara ou

Pentru tortul fara ou se framanta pe masa de aluat faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si sarea. Se face un sul gros care se imparte in cinci parti.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 g faina
  • 140 g nuci macinate
  • 140 g zahar pisat
  • 150 g unt proaspat
  • 1 lingura lapte
  • 1 praf de sare
  • 250 g marmelada
  • 100 g nuci tocate.

Mod de preparare

Pentru tortul fara ou se framanta pe masa de aluat faina cu nucile macinate, zaharul pisat, untul proaspat, laptele si sarea. Se face un sul gros care se imparte in cinci parti, se acopera cu un servet si se lasa sa stea o ora la racoare. Fiecare bucata se intinde pe rand, pe fundul formei de tort, presarat cu faina, si se coace la cuptor la foc potrivit. Foile coapte se desprind cu grija pe margini, cu un cutit ascutit. Cand toate foile sunt coapte, se pune intre ele un strat subtire de marmelada de caise. Deasupra, peste stratul de marmelada, se presara nuci prajite putin si tocate marunt. In loc de marmelada tortul se poate glasa cu ciocolata.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa