Tort cu nuci si crema

Deasupra tortului cu nuci si crema, turnam o glazura facuta din 320 g zahar, 3 linguri de apa si zeama de la o lamaie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 500 g nuca macinata
  • 3 linguri de pesmet
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • o lingurita de scortisoara
  • glazura :
  • 320 g zahar
  • 3 linguri de apa si
  • zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Pentru tortul cu nuci si crema, se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga albusurile batute spuma, apoi nuca, lamaia, pesmetul, scortisoara, dupa care se pun la copt in tava tapetata. Dupa ce s-a racit, se taie in trei parti, iar umplutura se face dintr-o crema din lamaie, cacao sau ness. Dupa aceea, deasupra turnam o glazura facuta din 320 g zahar, 3 linguri de apa si zeama de la o lamaie.


Tortul cu nuci si crema se serveste cu crema de lamaie, cacao sau ness si cu glazura deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca