Tort cu pepene rosu

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de 500 grame pepene rosu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 16 bucati pentru o forma cu diametrul de 26 cm.:
  • Pentru baza:
  • 200 grame biscuiti
  • 125 grame unt (moale)
  • Pentru crema:
  • 200 grame pepene rosu (bucati)
  • 75 de grame de zahar
  • un pachet zahar vanilat
  • 8 foi (folii) de gelatina alba
  • 300 de grame de quark cu vanilie ('Vanillequark')
  • 600 ml smantana de frisca.
  • Deasupra:
  • 500 grame pepene rosu (bucati)
  • 250 ml apa
  • 50 grame zahar
  • 3 foite de gelatina.
  • Pentru ornat:
  • zahar pudra
  • frunze de menta.

Mod de preparare

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort a se pragateste mai intai baza sau blatul.

Biscuitii se taie (bucati mai mari) sau se rad pe razatoarea mare si se amesteca apoi cu untul (moale), apoi se framinta. Daca biscuitii dunt fara scortisoara se adauga scortisoara.

Cercul de la forma de tort se aseaza pe un platou, se unge cu ulei sau unt si se lipeste pe el (pe dinauntru) hartie de copt. Se pune drept baza, aluatul de biscuiti, se apasa, apoi se niveleaza.

Feliile de pepene (200 de grame) se sfarma (piure), se adauga zaharul si zaharul vanilat si se pun intr-o cratita sa se incalzeasca putin - nu sa fiarba! Intre timp, gelatina se lasa la inmuiat 5 minute in apa rece (dupa instructiunile de pe plic). Cand piureul de pepene cu zahar e cald, galatina inmuiata (5 min.) se scurge bine de apa, apasind-o si se adauga la piure-ul de pepene (in acest mod: se pune putina zeama de pepene calda peste gelatina inmuiata, se amesteca, apoi se adauga gelatina astfel dizolvata la piureul de pepene). Se lasa la racit.

 

Inainte sa se intareasca gelatina, se adauga quark-ul de vanilie si frisca. Se pune aceasta compozitie peste 'aluatul' de biscuiti, se niveleaza, apoi se face o mica adancitura si se lasa la frigider peste noapte. Ce se pune deasupra: Bucatile de pepene rosu (500 de grame) taiate mare, impreuna cu apa si zaharul se pun pe foc la incalzit (atentie! sa nu clocoteasca!). Se amesteca cu gelatina inmuiata, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.

Pana nu se intareste gelatina, se pune aceasta compozitie peste tortul (scos din frigider) si se pune din nou la racit.

Tortul intarit bine se scoate din frigider, se lia cercul de metal (de la forma de tort) si hartia de copt.


Tortul cu pepene rosu se decoreaza cu zahar pudra si frunze de menta. Reteta Tort cu pepene rosu a fost propusa de Gabriela Carmen Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa