Tortul cu pere este un desert usor de preparat. Pentru reteta cu pere pe care o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte torturi delicioase, aveti nevoie de pere, zahar, faina, oua si frisca.
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile. Se adauga faina si se amesteca bine. Se toarna apoi aluatul intr-o forma de unt unsa si tapetata, apoi se introduce in cuptor pentru 35-40 de minute. Se amesteca frisca batuta cu iaurtul, esenta de vanilie si un plic de gelatina dizolvata in 50 ml apa si topita pe baie de aburi. Se dizolva gelatina in compotul de visine, se topeste de baie de aburi, apoi se adauga sucul de portocale. Se pune blatul de pandispan pe un paltou, se insiropeaza cu putin compot, apoi se intinde peste el crema de iaurt cu frisca. Se curata perele de cotoare, se taie felii subtiri si se decoreaza partea laterala a tortului. Se cuprinde tortul cu cercul de la forma de tort, pentru ca feliile de pere sa stea lipite de blat. Se toarna gelatina cu sucul de portocale. Tortul se tine la rece 3-4 ore, duoa care se indeparteaza cercul de la forma.
Se serveste decorat cu cateva felii de pere.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Placinta cu mere
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii