Tort cu piersici

Tort cu piersici este un fel de prajitura cu fructe ce poate fi servit la orice ocazie festiva. Contine piersici, frisca si multe alte bunatati

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf cutit sare
  • Pentru crema
  • 1 cutie compot de piersici
  • 800 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri de zahar (optional)
  • eu n-am mai pus zahar caci mi sa parut destul de dulce iaurtul de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina fina
  • 1 plic zahar vanilat pentru insiropat tortul
  • sucul rezultat din compotul de caise
  • 3 linguri de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • 2 piersici taiate felii
  • sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
  • 1 lingurita de gelatina
  • fructe physallis

Mod de preparare

Se incepe mai intai cu blatul. Pentru asta am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul. Apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina si am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca complet, dupa care l-am taiat in 3. Pentru crema piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat, am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt, peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor.

Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou.


Am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat cu frisca si piersicile din compot.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

Plăcinta cu iaurt și afine este o bunătate, o rețetă care se pregătește foarte ușor și te bucură prin gustul ei...

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos