Tort cu piscoturi si crema aerata

Tortul cu piscoturi si crema aerata de ciocolata este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva. Tortul se topeste in gura pur si simplu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 lg faina
  • 8 lg zahar
  • putina sare
  • 1 praf de copt
  • pentru crema aerata:
  • 400 ml frisca
  • 200 gr ciocolata ( 70% cacao)
  • 50 gr unt
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • pentru crema de unt:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra
  • 1 lg cacao

Mod de preparare

Se face un blat normal din 8 oua ( vezi ingredientele mai sus), se coace in tava cu fund detasabil, tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul cu scobitoarea. 

pentru crema aerata:
Topiti ciocolata cu untul pe baie de aburi, intre timp bateti frisca. Dupa ce frisca e batuta turnati ciocolata topita si bateti in continuare inca 1 minut, dupa un minut adaugati fulgi de ciocolata.

pentru crema de unt:
frecati untul cu zaharul pudra pana obtineti o spuma, adaugati cacaoa si omogenizatile.

asamblare:
intr-o tava cu inel puneti blatul 1(blatul tortului sa fie feliat in 2 parti) un strat de crema de unt, crema aerata, crema de unt, blatul 2. intre peretii tavii si tort puneti piscoturile.

decor:
fructe si ciocolata


Se lasa tortul cu piscoturi si crema aerata la rece 30 de minute dupa care se scoate din tava si se serveste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de trandafiri

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

Dulceata de trandafiri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca