Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura

Tortul cu ricotta, ciocolata si zmeura este un tort lejer, usor de facut, delicios si cu siguranta nu va mai ramane nicio frimitura din aceasta minunatie!

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 foaie blat de tort din comert
  • 1 cutie ricotta
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar pudra
  • dupa gust
  • 100 gr. fulgi de ciocolata amaruie
  • zmeura proaspata

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Nu pot spune ca am o reteta cu cantitati exacte pt. acest tort rapid, mai ales ca l-am pregatit cu ceea ce aveam prin casa, iar la mine functioneaza perfect metoda "ochiometrica"!

Mod de preparare:

Am inceput prin a aseza pe o farfurie foaia rotunda de blat, in jurul careia am fixat un inel de tort (diametrul de 28 cm).

Apoi am trecut la prepararea cremei reci: am batut bine 100 ml frisca, am incorporat usor cu spatula branza ricotta, apoi am adaugat zahar pudra, pana cand mi s-a parut destul de dulce.Urmatorul pas a fost sa inglobez putina zmeura proaspata (restul a fost pusa deoparte pt. decor). Crema obtinuta,fiind rece si destul de consistenta, a putut fi turnata cu usurinta peste blatul de tort, in interiorul inelului. Am dat totul la rece cca. 2 ore, timp in care tortul meu s-a asezat si s-a rigidizat usor, astfel incat feliile sa poata fi taiate usor. Desi se putea scoate deja din inel si servi, eu am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata.

Am incalzit bine frisca lichida ramasa (100 ml), apoi am adaugat fulgii de ciocolata amaruie si am amestecat bine, pana s-a topit ciocolata.

Pt. a crea acel efect de ciocolata scursa pe marginile tortului, am scos inelul de tort si am turnat usor glazura. Am dat iar la rece pt. 10 min, apoi am decorat cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Enjoy!


Tortul cu ricotta, ciocolata si zmeura se serveste de la rece, ornat dupa bunul plac.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas de oaie cu fasole boabe

Cam stramb din nas daca este vorba de oaie. Sotul meu a complotat cu fratele lui, spuneau ce bun ar fi un gulas de oaie....

Gulas de oaie cu fasole boabe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca