Tort cu smantana

Smantana se bate spuma cu zaharul tos si vanilat. Doua bucati de gelatina se inmoaie in lapte timp de 10 minute, se fierbe pana face margelute. Se ra

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l smantana (de 20%)
  • 8 linguri zahar tos
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 3 bucati gelatina de 25 g
  • 300 ml sirop

Mod de preparare

Smantana se bate spuma cu zaharul tos si vanilat. Doua bucati de gelatina se inmoaie in lapte timp de 10 minute, se fierbe pana face margelute. Se raceste sa fie caldut si se amesteca cu smantana. Se desarta in forma de tort si se pune la frigider.

A treia bucata de gelatina se inmoaie in sirop timp de 10 minute si se fierbe ca mai sus. Se raceste putin si se toarna peste smantana, se tine la frigider pana se intareste. Pe stratul de smantana se pot pune fructe. De ex: zmeura cu sirop rosu, kiwi cu sirop verde, ananas cu sirp galben etc. Este un desert usor si foarte gustos.

Truc: se controleaza forma de tort sa nu fie defecta si in caz ca este, se acopera locul respectiv cu folie de aluminiu. Siropul caldut se toarna numai cand smantana este intarita.
Alte torturi recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii