Tort cu suc de portocale (de post)

Aceasta este o reteta de post, iar pentru tortul cu suc de portocale va trebuie o cana de zahar, o cana de ulei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O cana de zahar
  • o cana de ulei
  • o cana de suc de portocale
  • 3 cani de faina
  • un plic de zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 5-6 picaturi de sofran
  • un varf de cutit de sare
  • o lingurita de bicarbonat stins cu lamaie
  • crema:
  • 3 plicuri de praf de crema de vanilie Dr. Oetker
  • 10 linguri de zahar pudra
  • 400 ml de suc de portocale

Mod de preparare

Pentru tortul cu suc de portocale (de post) se bat cu mixerul timp de 5 minute, apoi se coace in tava tapetata la foc potrivit timp de 30-35 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in trei foi, se umple cu crema de cafea sau cacao. Se face o crema din 3 plicuri de praf de crema de vanilie Dr. Oetker, 10 linguri de zahar pudra, 400 ml de suc de portocale. Punem praful de crema si zaharul, apoi sucul si mixam 5-6 minute. Stropim foile cu putin lichior de fructe, apoi ungem foile cu crema.


Tortul cu suc de portocale (de post) se serveste imbracat cu crema, apoi decoram cu frisca Hulala sau cu putina crema amestecata cu cacao.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii