Tort cu 3 feluri de ciocolata

Tortul cu trei feluri de ciocolata este o reteta de tort deosebit ce merita a fi incercat cu siguranta. Cele 3 straturi de ciocolata sunt cremoase, este un tort fin pe placul iubitorilor deserturilor cu ciocolata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul de ciocolata:
  • 60 g de migdale pudra
  • 100 g zahar pudra (60+40)
  • 20 g cacao
  • 4 albusuri
  • un varf de sare
  •  
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca
  • 250g ciocolata alba
  • 2g gelatina -1 foaie
  • 300 ml frisca neindulcita .
  •  
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr
  • ciocolata cu lapte
  • 1 foaie gelatina
  • 100 grame frisca batuta
  •  
  • Mousse de ciocolata amaruie:
  • 125 ml de frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 110 ml frisca batuta
  • 1 foaie de gelatina

Mod de preparare

Blatul de ciocolata:

Amestecatzi bine migdalele 60 g zahar pudra si cacao.
Batetzi albusurile spuma cu varful de sare si adaugatzi zaharul pudra putzin cate putzin -40 gr.
Turnatzi compozitzia ,cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasatzi-o la cuptor 15 minute.

Imediat ce atzi scos blatul din cuptor rasturnatzi si scoatzeti hartia..Lasatzi-l la racit.

 

Mousse de ciocolata alba:

Am pus la inmuiat in apa rece gelatina -o foaie.

am pregatit frisca

am pus pe foc smantana si am dat in clocot--am folosit frisca 125 ml

am adaugat ciocolata alba rasa si am amestecat sa se topeasca

Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde la 40 de grade 50 secunde si am turnat-o peste ciocolata alba.

lasatzi crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugatzi frisca.

Celelalte doua mousse-uri se prepara la fel.

Apoi am pus cele trei creme peste blatul racit
trebuia un rand alb ,mie mi sa parut multa crema alba si am pus doua randuri.

apoi l-am pus la rece cateva ore
trebuia sa stea pana maine dar ai mei nu au avut rabdare

reteta de tort cu trei feluri de ciocolata a fost propusa de Nasia_S pe forum culinar.


Lasati tortul cu trei feluri de ciocolata la rece si serviti felii.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville

Desert placinta cu mere la Panini Maker Breville
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca