Tort cu vin rosu

Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Inc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 25 dkg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri praf de cacao
  • 10 dkg alune macinate
  • ½ lingura cuisoare macinate
  • 10 dkg ciocolata cu lapte razuita
  • 125 ml in rosu
  • Pentru crema:
  • 2
  • 5 dl vin rosu
  • 1 lingura intaritor
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 pachet de jeleu incolor
  • 2 linguri zahar
  • 2
  • 5 dl vin rosu
  • Pentru decor:
  • 2
  • 5 dl frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 pachet intaritor
  • 16 boabe struguri de culoare inchisa

Mod de preparare

Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Incorporam pe rand ouale. Amestecam faina cu praful de copt, praful de cacao, alunele si cuisoarele macinate. Adaugam ciocolata razuita si vinul rosu si turnam amestecul in tava. Coacem 60 de minute. Lasam la racit si taiem in doua foi. Pana ce aluatul se coace preparam crema. Amestecam bine, intr-un vas mai mic, vinul, intaritorul, zaharul, zeama de lamaie, ouale si zaharul vanilat. Punem pe foc mediu si amestecam continuu, fierbem pana se ingroasa. Punem o foaie pe o tava si punem inelul de prajituri in jurul ei. Preparam jeleul cu zahar si vin rosu si il fierbem. Turnam jumatate pe foaie. Turnam jumatate de crema deasupra. Pozitionam a doua foaie si turnam restul jeleului. Lasam la racit. Indepartam inelul de prajitura, si ungem restul de crema deasupra si pe margini. Pentru decor batem spuma frisca cu zaharul si intaritorul si spritam pe tort in forma dorita. Decoram cu boabele de struguri.
Alte rdulciuri recomandate

Prajitura negresa

Tort cu visine

Tort visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Intr-o seara rece, chiar friguroasa, cum ar fi sa coaceti niste cornuri pufoase, delicioase, cu fructe de toamna? Va spun eu,...

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca