Tort cu vin rosu

Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Inc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 25 dkg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri praf de cacao
  • 10 dkg alune macinate
  • ½ lingura cuisoare macinate
  • 10 dkg ciocolata cu lapte razuita
  • 125 ml in rosu
  • Pentru crema:
  • 2
  • 5 dl vin rosu
  • 1 lingura intaritor
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 1 pachet de jeleu incolor
  • 2 linguri zahar
  • 2
  • 5 dl vin rosu
  • Pentru decor:
  • 2
  • 5 dl frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 pachet intaritor
  • 16 boabe struguri de culoare inchisa

Mod de preparare

Captusim cu hartie de copt o tava de 26 de cm in diametru. Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Batem spuma zaharul, zaharul vanilat si margarina. Incorporam pe rand ouale. Amestecam faina cu praful de copt, praful de cacao, alunele si cuisoarele macinate. Adaugam ciocolata razuita si vinul rosu si turnam amestecul in tava. Coacem 60 de minute. Lasam la racit si taiem in doua foi. Pana ce aluatul se coace preparam crema. Amestecam bine, intr-un vas mai mic, vinul, intaritorul, zaharul, zeama de lamaie, ouale si zaharul vanilat. Punem pe foc mediu si amestecam continuu, fierbem pana se ingroasa. Punem o foaie pe o tava si punem inelul de prajituri in jurul ei. Preparam jeleul cu zahar si vin rosu si il fierbem. Turnam jumatate pe foaie. Turnam jumatate de crema deasupra. Pozitionam a doua foaie si turnam restul jeleului. Lasam la racit. Indepartam inelul de prajitura, si ungem restul de crema deasupra si pe margini. Pentru decor batem spuma frisca cu zaharul si intaritorul si spritam pe tort in forma dorita. Decoram cu boabele de struguri.
Alte rdulciuri recomandate

Prajitura negresa

Tort cu visine

Tort visine

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa