Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150 gr zahar. Se freaca bine g
Galbenusurile se separa de albusuri, se bate frisca lichida si se amesteca lichidul din compot impreuna cu lichiorul si 150 gr zahar. Se freaca bine galbenusurile cu putina sare si restul de zahar, pana devin o crema spumoasa. Separat, se bat albusurile adaugand treptat restul de zahar. Se toarna albusurile peste galbenusurile frecate, apoi se amesteca usor de jos in sus, ca sa nu isi piarda din volum compozitia si se adauga treptat faina. Se imbraca o forma unsa cu unt in hartie, se toarna in ea compozitia obtinuta si se introduce la cuptor, la foc potrivit. Cand este gata, se scoate, se lasa la racit si se taie apoi in trei felii. Se asaza pe un platou prima felie de blat, se insiropeaza, se pune uns trat de frisca si se presara visine. Se asaza a doua felie si se procedeaza la fel. Se asaza apoi ultima felie de blat si dupa ce s-a insiropat, se orneaza cu frisca.
Se serveste dupa ce a stat la rece cateva ore.
Alteretete de dulciuri:
Prajitura Negresa
Lapte de pasare
Prajitura televizor
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa