Tort de alune cu crema de ciocolata pralinata

Blatul. Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare. Se adauga faina, alunele si untul spuma. Se coc atatea foi cate ies

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 albusuri
  • 100 g zahar pisat
  • 100 g faina
  • 50 g alune prajite tocate marunt
  • 50 g unt
  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pisat
  • 200 ml lapte
  • 50 g alune
  • 200 g unt
  • 3 batoane ciocolata
  • Glazura - fondant de cacao: 250 g zahar
  • 6 linguri apa sau lapte
  • 50 g cacao
  • o lingurita lichior cacao

Mod de preparare

Blatul.

Albusurile spuma se amesteca cu zaharul tos pisat si se bat in continuare.

Se adauga faina, alunele si untul spuma. Se coc atatea foi cate ies din compozitie.

Crema.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pisat si laptele, se freaca bine si se fierbe se fierbe compozitia in bain marie pana se ingroasa ca sa nu se taie, dupa care se ia

de pe foc si se includ apoi alunele prajite si rasnite. in untul spuma si cicocolata topita se adauga cate putin din compozitia calduja. Se umple tortul cu aceasta crema si se da la rece.

Se orneaza cu fondantul de cacao parfumat cu lichior, care se prepara astfel: se topeste zaharul in laptele fierbinte sau apa, se adauga cacaua cernuta, se fierbe totul la foc domol pana se leaga ca de serbet,continuand sa se frece si dupa ce se ia de pe foc, in care timp se toarna lichiorul.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...