Tort de alune cu frisca

Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele macinate. Din acest

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 gr. alune
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. faina
  • 125 gr. margarina
  • 1 ou
  • 1/2 frisca
  • 1/2 esenta de cafea naturala

Mod de preparare

Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele macinate. Din acest aluat se coc pe rind trei foi intr-o forma de tort unsa cu "Margarina de la Bunica". Intre foi se pune o crema preparata astfel: frisca batuta se amesteca cu esenta de cafea si se indulceste dupa gust.

Se garniseste cu aceeasi crema

Alte dulciuri recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Dragii mei, va prezint o reteta mai mult decat simpla pe care mai mult ca sigur o faceti si voi acasa. Ea nu necesita...

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca