Tort de alune umplut cu marmelada fina

Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 250 g alune
  • 150 g zahar pudra
  • 70 g unt
  • 3 oua
  • lamaie vanilie
  • Umplutura
  • marmelada de caise sau de portocale
  • Garnitura
  • fructe zaharisite din dulceata

Mod de preparare

Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se cu un servet aspru, apoi se dau prin masina de nuci.

Untul se freaca spuma, se adauga ouale si zaharul si se freaca bine dupa fiecare ou si dupa fiecare lingurita de zahar. Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.

Se includ usor alunele rasnite.

Se coace in doua foi, in tava unsa cu unt si captusita cu hartie. Cuptorul sa nu fie prea fierbinte.

Tortul gata are aspect de pricomigdala. Se umple cu un strat subtire de marmelada de caise sau de portocale.

Se garniseste cu fructe zaharisite.
Acest tort se poate servi de Florii

Alte retete de tort :

Tort diplomat

Tort de zahar ars

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii