Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se c
Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se cu un servet aspru, apoi se dau prin masina de nuci.
Untul se freaca spuma, se adauga ouale si zaharul si se freaca bine dupa fiecare ou si dupa fiecare lingurita de zahar. Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.
Se includ usor alunele rasnite.
Se coace in doua foi, in tava unsa cu unt si captusita cu hartie. Cuptorul sa nu fie prea fierbinte.
Tortul gata are aspect de pricomigdala. Se umple cu un strat subtire de marmelada de caise sau de portocale.
Se garniseste cu fructe zaharisite.
Acest tort se poate servi de Florii
Alte retete de tort :
Tort diplomat
Tort de zahar ars
Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa