Tort de ananas glasat

Se bat pe foc slab sau in bain marie ouale cu galbenusurile, ul si vanilia. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul spuma si faina. Se coace. Bl

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • vanilie
  • Ingrediente blat garnitura:
  • miez de cozonaci sirop
  • rom
  • 1/2 albus
  • 2 linguri pudra
  • Ingrediente umplutura:
  • marmelada de ananas
  • Ingrediente glazura:
  • serbet alb
  • roz sau verde
  • serbet de ciocolata
  • frunze verzi de ananas

Mod de preparare

Se bat pe foc slab sau in bain marie ouale cu galbenusurile, ul si vanilia. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul spuma si faina.

Se coace. Blatul rece se taie si se umple cu marmelada de ananas cu care se si acopera in intregime.

In mijlocul tortului se plaseaza blatul garnitura, care este mai mic si se prepara din miez de cozonac inmuiat in sirop si rom, iar deasupra se acopera cu albus batut bine cu ul pudra, turnat cu spritul.

Se da putin la cuptor sa se usuce glazura. Acest blat

garnitura ar fi ca un alt etaj.

Se glaseaza apoi tortul cu serbet roz, alb sau verde sau combinat din toate si se garniseste cu serbet de ciocolata si frunze verzi de ananas.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura simpla si rapida cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca