Tort de ananas glasat

Se bat pe foc slab sau in bain marie ouale cu galbenusurile, ul si vanilia. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul spuma si faina. Se coace. Bl

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 6 galbenusuri
  • 200 gr
  • 100 gr unt
  • 100 gr faina
  • vanilie
  • Ingrediente blat garnitura:
  • miez de cozonaci sirop
  • rom
  • 1/2 albus
  • 2 linguri pudra
  • Ingrediente umplutura:
  • marmelada de ananas
  • Ingrediente glazura:
  • serbet alb
  • roz sau verde
  • serbet de ciocolata
  • frunze verzi de ananas

Mod de preparare

Se bat pe foc slab sau in bain marie ouale cu galbenusurile, ul si vanilia. Dupa ce compozitia s-a racit se adauga untul spuma si faina.

Se coace. Blatul rece se taie si se umple cu marmelada de ananas cu care se si acopera in intregime.

In mijlocul tortului se plaseaza blatul garnitura, care este mai mic si se prepara din miez de cozonac inmuiat in sirop si rom, iar deasupra se acopera cu albus batut bine cu ul pudra, turnat cu spritul.

Se da putin la cuptor sa se usuce glazura. Acest blat

garnitura ar fi ca un alt etaj.

Se glaseaza apoi tortul cu serbet roz, alb sau verde sau combinat din toate si se garniseste cu serbet de ciocolata si frunze verzi de ananas.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu visine

Tarta cu visine

Prajitura simpla si rapida cu visine

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!