Tort de biscuiti cu bezele

Se taie rahatul in bucati mici si se pune la topit, pe foc mic, apoi se amesteca cu nucile maruntite si cu biscuitii rupti. Se ard cele 8 bucati de z

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500 gr biscuiti
  • 500 gr rahat
  • 100 gr nuci
  • 1 pahar lapte
  • coaja de lamaie
  • 8 bucati zahar
  • cateva bezele
  • Pentru crema:
  • 5 lingurite cacao
  • 2 bucati zahar
  • 1 jumatate ceasca de zahar
  • 200 gr unt

Mod de preparare

Se taie rahatul in bucati mici si se pune la topit, pe foc mic, apoi se amesteca cu nucile maruntite si cu biscuitii rupti. Se ard cele 8 bucati de zahar, se sting cu laptele si se toarna peste nuci si rahat. Se mai adauga putin rom si coaja de lamaie si se amesteca bine. Se asaza apoi compozitia pe un platou. Se pregateste separat crema. Se topeste zaharul in laptele cald, apoi se amesteca cu cacaua si untul si se mai lasa putin la fiert, amestecand continuu. Se lasa la racit, apoi se acopera blatul cu aceasta crema. Se orneaza cu bezele colorate.


Se serveste dupa cateva ore, timp in care va sta la rece.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura cu gem Prajitura snikers Tiramisu

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii