Tort de biscuiti cu cafea

Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul. Separat, se face un sirop gr

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. biscuiti
  • 2 pahare esenta de cafea neagra
  • indulcita cu 100 gr. zahar si 2 linguri rom Crema: 200 gr. unt
  • 1/2 pahar esenta de cafea
  • 200 gr. zahar praf
  • 1 paharel rom
  • 1 pahar frisca batuta pentru decorat

Mod de preparare

Biscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul. Separat, se face un sirop gros din esenta de cafea si zahar. Dupa ce s-a ingrosat foarte tare, se da deoparte, se raceste, se amesteca impreuna cu romul, apoi se pune cite putin peste untul frecat spuma. Cu aceasta crema se ung biscuitii astfel: se lipesc cite patru biscuiti cu crema intre ei si se asaza pe un platou lung, in picioare; apoi, se lipesc alti patru biscuiti si se asaza linga ceilalti, dar culcati. In felul acesta se aranjeaza toti biscuitii. Se imbraca cu crema pe deasupra si pe margini si se decoreaza cu frisca. Se lasa la rece pina a doua zi.
Pentru a servi, se taie feliile de tort oblic, late de un deget. Biscuitii si crema formeaza un frumos zig-zag in doua culori.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Am revenit  la topul 50, cu  cele mai bune supe din lume, si anume supa finlandeza ce ocupa locul 10 .  Usor...

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca