Tort de branza

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu. Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C. Br

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g branza dulce
  • 140g iaurt gros (sau smantana)
  • 100g zahar
  • 3 lingurite suc de lamaie
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 6 albusuri
  • esenta de vanilie
  • 100g coaja de lamaie confiata (sau stafide)

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu.

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C.

Branza se amesteca bine cu iaurtul.

Se adauga sucul de lamaie, esenta, amidonul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul dupa care se adauga treptat la compozitia cu branza, amestecand usor cu lingura.

Se toarna totul in forma care se aseaza in tava de la aragaz, iar in tava se toarna apoi apa fierbinte.

Se coace pentru aprox. 1 ora. Se lasa sa se raceasca in forma.

Este un tort foarte cremos, deci trebuie manevrat cu grija cand se taie.

Pentru mai multa "stabilitate" i se poate face o baza din:

120g biscuiti simpli zdrobiti amestecati cu 60g unt si presati bine pe baza formei.


Pofta buna!

Reteta Tort de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca