Tort de branza

Tortul cu branza este o reteta delicioasa care poate fi servita cu orice ocazie. Pentru a prepara aceasta reteta este nevoie de: branza, ardei, boia, mazare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pachete de branza de vaca grasa
  • 2 ardei capia
  • o lingurita boia
  • 100 g mazare congelata si fiarta
  • o legatura marar
  • 2 pliculete gelatina

Mod de preparare

Tortul cu branza poate fi un aperitiv grozav cand ai un eveniment festiv in familie. Se prepara gelatina dupa indicatiile de pe pachet. Se foloseste gelatina pentru compozitii, nu pentru decorare. Se pune mazarea la fiert in apa clocotita si intre timp se da branza de vaca prin blender sau masina de tocat, sau se paseaza cu furculita. Pasta de branza trebuie sa fie cat mai fina.

Cei 2 ardei capia taiati se trec prin blender si se pun deoparte. Se imparte cantitatea de branza in 3 si fiecare parte se amesteca asa: o parte numai cu marar tocat, o parte cu pasta de ardei si boia si o parte cu mazarea. In fiecare dintre cele 3 parti se pune gelatina pregatita, pe care o imparti la randul ei in 3 parti. Se pune fiecare strat intr-un vas si se lasa la frigider circa o ora.


Se serveste rece.

Alte retete recomandate:

Foietaj cu branza dulce

Placinta cu branza

Strudel cu branza de vaca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii