Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se prajeasca putin. Se iau de la fo
Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se prajeasca putin. Se iau de la foc si se intind pe un fund de lemn uns cu ulei. Cind s-au racit bine, se piseaza in piulita, foarte fin. Se bat spuma albusurile si se amesteca cu nucile prajite si pisate. Aceasta compozitie se imparte in trei parti egale care se coc pe rind, in forma de tort unsa cu ulei si capitonata cu hirtie, trei blaturi. Se coc la foc potrivit si se lasa sa se rumenesca putin. Se ung cu crema blaturile reci si stropite cu rom. Ultimul blat se unge tot cu crema pe deasupra, iar tortul intreg se imbraca cu frisca. Pentru crema se freaca galbenusurile, cu zaharul pudra pina se obtine o crema; se amesteca cu untul, frecat dininte spuma, apoi se adauga urmatoarea compozitie, de asemenea pregatita dinainte: doua linguri cacao impreuna cu doua linguri zahar si ½ pahar apa se fierb pina se leaga. Se amesteca totul foarte bine.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa