Tort de cacao

Din ingredientele pentru blat se prepara blat de tort cu cacao. Pentru crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galben

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 7-8 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 30-50 gr cacao
  • 20 ml ulei
  • 1 lingura apa
  • Pentru crema:
  • 100 gr unt
  • 400 gr zahar
  • 2 oua
  • 50 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura rom
  • Pentru ornat:
  • fructe confiate

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat se prepara blat de tort cu cacao. Pentru crema se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, cacaua, romul si zaharul vanilat. Se insiropeaza blatul taiat in doua. Se unge primul strat de crema, apoi se asaza blatul si se unge si acesta cu crema. Se opreste putina crema pentru ornat. Ornarea se face cu un cornet si se garniseste apoi cu fructe confiate sau din dulceata.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Prajitura snikers Prajitura cu gem

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii