Tort de cafea

Se face crema: se amesteca untul si zaharul pudra dupa care se amesteca cu o ceasca de cafea. Marscapone se amesteca cu cealalta ceasca de cafea. Se t

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat de tort
  • 100 gr zahar pudra
  • 350 gr marscapone
  • 50 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 2 cesti de cafea
  • ½ pahar de lichior de cafea

Mod de preparare

Se face crema: se amesteca untul si zaharul pudra dupa care se amesteca cu o ceasca de cafea. Marscapone se amesteca cu cealalta ceasca de cafea. Se taie blatul in trei discuri. Se pune lichiorul de cafea si se amesteca cu zaharul si jumatate de pahar de apa. Cu siropul iesit se insiropeaza blatul, se pune crema de marscapone, se pune al doilea strat tot cu crema de marscapone si al treilea strat, dupa care se orneaza cu crema de unt.

Pofta buna!
Se serveste dupa 12 ore de stat la rece

Alte retete dulciuri

Prajitura cu mere

Tort cu mere

Tort Dobos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii