Tort de caspuni cu branza dulce

Piscoturile sepun intr-o punga si cu o sucitoare se sfarma bine. Pesmetul de piscot care s-a format se framanta cu untul sau margarina. Masa care s-a

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. cca. 12 bucati: 150 gr de piscoturi
  • 100 gr. margarina sau unt cu jumatate de grasime
  • 250 gr. capsuni
  • 300 gr. branza dulce (30% grasime)
  • 450 gr smantana degresata
  • zahar
  • 5 foi de gelatina
  • o lingurita de menta tocata

Mod de preparare

Piscoturile sepun intr-o punga si cu o sucitoare se sfarma bine. Pesmetul de piscot care s-a format se framanta cu untul sau margarina. Masa care s-a format se intinde pe fundul unei forme (la care ii sare marginea) rotunde (diametrul 26 cm) pe care inainte s-a intins o foaie de pergament si se apasa puternic.

Capsunile se spala, curata, se lasa sa se scurga si se taie in bucatele mici. Branza dulce cu smantana degresata se amesteca cu zaharul si capsunile se adauga incetul cu incetul si se amesteca usor. Gelatina se inmoaie in apa dupa cum sunt instructiunile de pe pachet, iar la foc mic se lasa sa se topeasca si 2 linguri din crema de capsuni si branza se amesteca cu ea. Amestecul si restul de crema se omogenizeaza bine si cateva frunzulite tocate marunt de menta se amesteca cu crema.

Crema se intinde pe blatul de pesmet de piscot si se pune in frigider cam pt. 4 ore ca sa se intareasca bine.

Tortul se orneaza cu capsuni si cave frunze de menta.


Pe bucata ca. 150 Kcal.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...