Tort de castane cu zahar ars

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina, faina si albusurile spuma. Se coace compozitia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 300 g zahar
  • 500 g castane
  • 20 g faina
  • Crema:
  • 500 g castane
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingura lapte
  • unt
  • Glazura:
  • 200 g zahar pentru ars

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina, faina si albusurile spuma.

Se coace compozitia in forma unsa.

Crema. Castanele fierte curatate si date prin sita se amesteca cu zaharul pisat pudra, laptele si untul.

Se umple blatul cu crema, dupa care se glaseaza tortul cu zahar ars.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate:

Tort de ciocolata

Tort cu mere si crema de zahar ars

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...