Tort de ciocolata

Se bat in mixer ouale cu zaharul, pana devin spumoase si se albesc. Se adauga uleiul si iaurtul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, pudra de c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 ml iaurt
  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 1 lingura unt
  • sare

Mod de preparare

Se bat in mixer ouale cu zaharul, pana devin spumoase si se albesc. Se adauga uleiul si iaurtul, coaja de portocala rasa, zaharul vanilat, pudra de cacao si se bat bine pana se omogenizeaza perfect. Se adauga faina in care s-a crenut praful de copt si se amesteca. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda, unsa cu unt si pudrata cu faina, apoi se coace, al temperatura potrivita, aproximativ 20 de minute. Se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se glaseaza cu ciocolata topita.

Se decoreaza cu felii de portocala, confiate. Alte retete de dulciuri:

Prajitura olandeza cu fructe

Tort de mere coapte

Tort cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca