Tort de ciocolata

1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri faina
  • 20gr. margarina
  • Pentru crema:
  • 2 dl. frisca
  • 100 gr. zahar
  • 200 gr. ciocolata de menaj
  • Pentru ornat: 150 gr. ciocolata de menaj

Mod de preparare

1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se amesteca usor cele 2 compozitii, se adauga faina si cacao, cernute proaspat impreuna si margarina topita si putin calduta.

2. Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma de tort, captusita cu hartie de copt si se coace, la 165 grade C, timp de 20 de minute.

3. Se prepara crema: zaharul si frisca se pun intr-o cratita pe foc; cand clocoteste amestecul, se adauga ciocolata de menaj rupta in bucati. Se amesteca mereu pana ciocolata s-a topit; se ia crema de pe foc si se pune la racit, apoi se pune in frigider cca. o ora. Apoi o batem bine cu mixerul si rezulta o crema pugoasa.

4. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu sirop facut din apa si zahar, se unge cu 3/4 din cantitatea de cremasi se acopera cu al doilea blat, peste care se pune restul de crema.

5. Ciocolata de menaj se pune in bain-marie si se acopera tortul cu ea. Se orneaza dupa gustul fiecarei gospodine.


Se serveste insotita de un vin alb dulce.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa