Tort de ciocolata

Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca. Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt,

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 170g unt topit si racit (eu am pus tot pachetul
  • 200g)
  • 120g ulei de floarea soarelui
  • 300ml apa (eu am pus lapte)
  • 400g faina (eu am pus 2 cani de 250ml)
  • 200g zahar brun si 100g zahar tos (eu am pus 2 cani de zahar tos)
  • 50g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana smintina fermentata (nu din cea lichida
  • de frisca)
  • 3 oua
  • vanilie
  • crema:
  • 2 ciocolate amarui (eu am pus una cu 57% cacao si una cu lapte)
  • 150g zahar pudra (180g )
  • 200g unt

Mod de preparare

Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca.

Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, vanilia. se adauga laptele si amestecul de unt si ulei.

Se mixeaza la viteza mica pina se formeaza un aluat. se adauga ouale pe rind, mixind dupa fiecare, apoi se adauga si smintina amestecind in continuare. trebuie sa obtinem un aluat de consistenta celui de chec.

Se imparte aluatul in doua tavi si se coace la 175 de grade celsius pina iese scobitoarea curata, nu mai mult. Cind mijlocul nu mai este lichid, se simte ferm la atingere, blatul este gata. scoateti-l din cuptor. lasati-le sa se raceasca.

CREMA

Se topesc ciocolatele (fiecare face cum stie mai bine, eu le avusei pe aragaz in timp ce se coceau blaturile, se inmuiara si le mai pusei citeve reprize de citeva secunde pe foc. aveti grija sa nu se arda daca faceti asa).

Se mixeaza untul cu zaharul pina se face ca o spuma frumoasa, se adauga si ciocolata topita, dar racita, se mixeaza in continuare pina avem o crema fina.

Se pune jumatate intre blaturi si jumatate deasupra tortului. daca vreti sa puneti si pe laterale eu zic sa faceti mai multa crema. eu nu pusei pe laterale, nu mi-ar fi ajuns oricum, dar si tavile in care copsei fura cu marginile oblice.
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa