Tort de ciocolata cu crema caramel

Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, nuci, unt, lapte, ciocolata si whisky pentru acest delicios tort.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri nuci
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 300 gr nuci coapte
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1 baton vanilie
  • 2 linguri whisky
  • Pentru glazura:
  • 300 gr ciocolata
  • 30 gr unt

Mod de preparare

Tortul de ciocolata cu crema caramel este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru prepararea acestui tort se freaca galbenusurile cu sare, albusurile se bat spuma, se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat si se bat bine. Se incopropeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si cacaua. Nucile si coaja de lamaie se adauga spre sfarsit si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se introduce in cuptorul incins. Se prepara siropul  si se lasa la fiert pana scade la jumatate. Separat, se carmalizeaza zaharul, se adauga untul moale, laptele fierbinte, galbenusurile si se fierbe totul la baie de aburi. Spre sfarsit se adauga nucile coapte si macinate. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ciocolata se rupe bucati mici, se adauga untul si se lasa la topit pe baie de aburi. Se lasa blatul la racit, apoi se taie, se insiropeaza si se toarna crema de caramel. Se orneaza cu glazura de ciocolata.


Tortul de ciocolata cu crema caramel se serveste dupa ce a stat la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste Carbonara

Rapide si delicioase!

Paste Carbonara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca