Tort de ciocolata cu crema de nuci si glazura de ciocolata

Foile de blat. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile de blat - 12 oua
  • 250 g zahar
  • 2 batoane ciocolata
  • 200 g faina
  • Crema - 100 ml lapte
  • 250 g nuci macinate
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 250 g unt
  • putin rom
  • Glazura - 160 g zahar
  • 1 paharel apa
  • 100 g ciocolata rasa
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Foile de blat.

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi care se umplu cu crema de nuci si se acopera cu glazura.

Crema.

Se fierbe laptele cu nucile, vanilia si zaharul; sa dea intr-un clocot. Se freaca untul spuma cu putin rom, dupa care se amesteca cele doua compozitii impreuna.

Glazura.

Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se freaca apoi cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor si se adauga untul. Se glaseaza repede tortul.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii