Tort de ciocolata cu crema de ganache

Tortul de ciocolata cu crema de ganache este un desert delicios. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • CREMA GANACHE DE CIOCOLATA
  • 300 ml frisca
  • 200 g ciocolata amaruie
  • CREMA GANACHE DE CIOCOLATA ALBA
  • 400 ml frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 plic intaritor de frisca
  • esenta de vanilie
  • DECOR
  • pasta de zahar

Mod de preparare

BLAT

Tortul de ciocolata cu crema de ganache este un desert delicios. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare,Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile frecate cu zaharul si esenta de vanilie,apoi faina amestecata cu praful de copt,incorporam usor in compozitie cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA DE CIOCOLATA

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-un vas la foc mic impreuna cu frisca si aducem la punctul de fierbere,dam deoparte si omogenizam,

Dam la rece cateva ore pana compozitia se intareste ,apoi o mixam pana obtinem o crema pufoasa.

CREMA DE CIOCOLATA ALBA

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic, omogenizam , racim si dam la rece cateva ore

O mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana devine o crema pufoasa,la final adaugam si esenta de vanilie

Ansamblare-blatul il taiem in doua.

asezam priam foaie insiropam/crema de ciocolata si dam la frigider cateva minute,adaugam crema de ciocolata alba/a 2 foaie.

Tortul de ciocolata cu crema de ganache decoram cu pasta de zahar


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa