Tort de ciocolata cu crema si glazura de ciocolata sau frisca

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, untul si ciocolata rasa. Se includ apoi coaja si zeama de lamaie, pesmetul, romul si

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 125 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 160 gr unt
  • 100 gr ciocolata rasa
  • coaja iasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • rom
  • 5 linguri pesmet
  • Ingrediente crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 1 lingura zahar
  • frisca sau apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, untul si ciocolata rasa. Se includ apoi coaja si zeama de lamaie, pesmetul, romul si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma de tort.

Pentru crema, Ouale cu zaharul se ingroasa pe foc, apoi se amesteca cu untul spuma. La urma se adauga ciocolata topita si zaharul vanilat.

Se umple tortul cu aceasta crema, iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata sau frisca.

Pentru glazura, se rupe ciocolata in bucati si se pune la foc moale cu cateva picaturi de apa si zahar.

Se amesteca pana se face ca o pasta.

Glazura calda se toarna peste blatul rece.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere si gris

Clatite cu mere si nuci

Prajitura cu rom si visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi copti in suc de rosii

Cartofi copti in suc de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca